مقالات

آموزش نصب چمن مصنوعی + نکات روش نصب

استفاده از چمن مصنوعی این روز‌ها در مقایسه با گذشته رواج بیشتری پیدا کرده است و این نوع از چمن‌ها را می‌توان در زمین اماکن مختلف مشاهده نمود. چمن‌های مصنوعی که در بازار وجود دارند انواع مختلفی را شامل می‌شوند که از میان آن‌ها می‌توان به چمن‌های مصنوعی نواری، رولی، تایلی و موکتی اشاره کرد. هر کدام از این پوشش‌ها مدل‌های مختلفی در رنگ‌بندی‌های متنوعی داشته و در ابعاد و اندازه‌های متفاوتی نیز عرضه می‌شوند. بعد از این که چمن مصنوعی مورد نظر خود را انتخاب نمودید، مهم‌ترین کار نصب و راه‌اندازی صحیح چمن در فضای مورد نظر می‌باشد. چمن‌های مصنوعی در صورتی که به درستی نصب شوند از طول عمر بالایی برخوردار بوده و می‌توان از آن‌ها در مدت‌های طولانی استفاده نمود.

روش نصب چمن مصنوعی

چمن‌ های مصنوعی انواع مختلفی را در بر می‌گیرند که هر کدام از آن‌ها جهت نصب در فضا‌های مشخصی طراحی شده‌اند. این چمن‌ها هر یک کاربرد ویژه‌ ای داشته و نحوه نصب آن‌ها نیز با انواع دیگر تفاوت‌هایی خواهد داشت. چمن‌های مصنوعی می‌توانند از نوع ورزشی و یا تزئینی باشند که کاربرد هر کدام از آن‌ها و ویژگی‌های آن با دیگری متفاوت می‌باشد. در مکان‌ هایی که ابعاد کوچکی داشته و چندان گسترده نمی‌باشند همانند حیاط خلوت‌ها، بالکن و یا جا‌هایی با زمین سفت و سخت احتیاجی به زیرسازی جهت نصب چمن مصنوعی وجود ندارد. در چنین مکان‌ هایی می‌توان به سادگی چمن را مثل یک موکت بر روی زمین پهن کرده تا در صورت لزوم بعداً بتوان آن را جمع‌آوری کرد.

نحوه نصب چمن مصنوعی

نصب چمن مصنوعی مراحل متعددی را شامل می‌شود که انجام درست هر یک از آن‌ها جهت افزایش طول عمر چمن و بهبود استفاده از آن حائز اهمیت است. در ادامه به بررسی مراحل مهم در نصب چمن مصنوعی خواهیم پرداخت:

1. زیر‌سازی

انجام این مرحله به زمینی که چمن مصنوعی قرار است بر روی آن نصب شود بستگی دارد. در زمین‌های سخت مانند بتن و سنگ لازم نیست که پیش از نصب چمن مصنوعی زیرسازی انجام شود و تنها می‌بایست از تمیز بودن سطح مربوطه اطمینان حاصل نمود. زیر‌سازی به طور عمده در جا‌هایی انجام می‌گیرد که سطح آن از خاک و گیاه تشکیل یافته است و برای نصب چمن مصنوعی می‌بایست این سطوح را صاف و یکدست نمود. برای این کار ابتدا بر روی خاک یک سطح یک دست با استفاده از شن و ماسه و یا سنگ ریزه ایجاد می‌شود و سپس این لایه توسط صفحه‌ های نفوذ‌پذیر با جنس الیاف پلی استر یا پلی پروپن که ژئوتکسایل نامیده می‌شوند به طور کامل صاف و محکم می‌گردد تا برای نصب چمن مصنوعی آماده شده باشد. این لایه باعث می‌شود که الیاف به کار رفته در قسمت‌های زیری چمن‌های مصنوعی حفظ شده و بتوان در مدت طولانی‌تری از این چمن‌ها استفاده نمود.

آموزش نصب چمن مصنوعی

2. برش دادن چمن‌ها

پس از این که زیرسازی چمن‌های مصنوعی به طور کامل انجام شد، حال می‌بایست نسبت به برش دادن ابعاد صحیح چمن‌های مصنوعی به اندازه‌های مورد نظر اقدام نمود. چمن‌ها را می‌بایست با در نظر گرفتن نوع آن‌ها و اندازه سطوح مورد نظر برش داد تا در انتهای کار با کمبود چمن مصنوعی مواجه نشویم. لازم به ذکر است که چمن‌های مصنوعی از نوع تایلی خودشان از قبل در ابعاد مشخصی اندازه‌گیری شده و برش خورده‌اند.

در حالی که در مورد سایر انواع چمن‌ های مصنوعی موکتی، رولی و نواری چنین عمل نکرده و برای آن‌ها می‌بایست در ابتدا چمن‌ها را پهن کرده و سپس با استفاده از یک کاتر آن‌ها را به اندازه‌های مورد نظر برش داد. هر چه سطح مورد نظر جهت نصب چمن مصنوعی بزرگ‌تر بوده و با محیط وسیع‌تری برای نصب چمن مصنوعی روبرو باشیم، برشکاری انجام شده بر روی چمن‌ها نیز کمتر شده و تنها لازم است تا چمن‌ها را در محل مربوطه در کنار یکدیگر قرار دهید.

3. قرار دادن لبه‌ های چمن‌ها در کنار هم

پس از این که چمن‌ها را در اندازه‌های مورد نظر برش دادید، حال لازم است تا آن‌ها را به یک سمت قرار داده و تمامی تکه‌ها را هم سو نمایید. برای این که نصب چمن مصنوعی به صورت یکپارچه انجام گیرد، لبه چمن‌ها را به طور کامل در کنار یکدیگر قرار داده و آن‌ها را بر روی هم مماس کنید. پس از آن نوار اتصال را در اندازه‌های مشخص جهت نصب چمن مصنوعی مورد استفاده قرار دهید؛ به این صورت که با قرار دادن این نوار میان دو قسمت چمن، آن‌ها را به یکدیگر بچسبانید. این نوار به گونه‌ای طراحی شده که درز‌های چمن را پر کرده و با به کار‌گیری چسب دو جزئی بتواند لبه‌های چمن را به یکدیگر متصل کند. با این کار کیفیت کار نهایی بسیار بیشتر شده و دوام چمن‌ها نیز افزایش خواهد یافت. استفاده از نوار‌های اتصال به طور عمده در سطوح خاکی که یکدست نمی‌باشند کاربرد دارد.

[irp posts=”4154″ name=”4 روش نحوه شستن چمن مصنوعی به روز”]

4. ثابت نمودن چمن‌ها با استفاده از چسب

یکی از بهترین و پرکاربردترین انواع چسب‌ها که برای چسباندن چمن‌های مصنوعی از آن استفاده می‌شود، چسب دو جزئی به کار رفته در نصب چمن مصنوعی یا چسب PU می‌باشد. این چسب از دو قسمت شامل چسب و هاردنر ساخته شده است که این مواد از مقاومت بالا و چسبندگی قابل توجهی برخوردار هستند. همین عامل باعث می‌شود که این چسب‌ها یک گزینه بسیار مناسب برای نصب چمن مصنوعی و افزایش دوام و طول عمر آن به شمار روند. بعد از استفاده از چسب‌ها می‌توانید قسمت‌های اضافه‌ای را که از کار بیرون مانده‌اند جدا کرده و سپس صبر کنید تا چسب‌ها به طور کامل خشک شوند. گاهی ممکن است برای این که بتوان چمن‌ها را هر چه بیشتر محکم ساخت از پیچ و میخ نیز استفاده نمود.

جمع‌ بندی

چمن مصنوعی یک نوع پوشش مشابه موکت می‌باشد که به طور عمده در فضا‌های باز نصب شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع پوشش‌ها انواع مختلفی را شامل می‌شوند که نصب آن‌ها می‌تواند مزایای فراوانی را با خود به همراه داشته باشد. برای نصب صحیح چمن‌های مصنوعی لازم است گام‌های مشخصی را انجام داد تا بتوان یک سطح پوشیده شده با چمن مصنوعی با دوام و کارآمد را ایجاد نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *